Co tu znajdziesz?
1. Przepis ma macę pesachową, przaśną czyli bez kwasu oraz uwagi.
2. Czym różni się maca zwykłą od pesachowej, przaśnej?
3. Potrawy, do których można zastosować macę przaśnikową w czasie 7 dni świąt.
4. Mąka z mielonej macy przaśnikowej - co z niej zrobić do jedzenia?
5. Link do święta Paschy i Przaśników.
1. Przepis ma macę pesachową, przaśną czyli bez kwasu oraz uwagi.
2. Czym różni się maca zwykłą od pesachowej, przaśnej?
3. Potrawy,
w których można zastosować macę przaśnikową
w czasie 7 dni świąt.
w których można zastosować macę przaśnikową
w czasie 7 dni świąt.
Potrawy z macy przaśnikowej /bez kwasu/ / dodawane będą kolejno w czasie/:
1. Wrzucona maca do jakiejkolwiek zupy lub rosołu zamiast makaronu lub ziemniaków czy kaszy. Można ją bardziej rozdrobnić lub namoczyć wcześniej w miseczce w małej ilości zupy tuż przed podaniem lub w wodzie. Maca nie rozpuszcza się w zupie, trzyma swoją konsystencję.
Wszelkie okruszki z macy idealnie nadają się do wrzucenia do zupy. Maca nie zmienia smaku zupy i jeśli nie jest solona to trzeba zupę dosmaczyć.
2. Jajecznica na macy - szybka zagryzka do laptopa :Namoczona maca w małych kawałkach do miękkości podsmażona z oliwkami na tłuszczu i dosmaczona przyprawami lub solą i pieprzem i wrzucone jajka - szybko usmażyć jajecznicę. Bardzo smaczne danie.
4. Bułeczki z mąki macowej pesachowej robione na wzór ciasta ptysiowego.
5. Mąka macowa dodatek do pasztetów.
6. Naleśniki z mąki macowej kub z mąki ziemniaczanej z jajkiem.
7. Panierka z mąki macowej.
8. placki ziemniaczane z mąką macową
9. Placuszki z macy
10.. kokosanki z wiórków kokosowych, mąki
Macowej przaśnikowej / mielona upieczona maca/ i karobu z przyprawami: cynamonem i gałką, masłem , solą i cukrem lub miodem.
W każdym ciastku jest kawałek daktyla.
4. Mąka z mielonej macy przaśnikowej - co z niej zrobić do jedzenia?
5. Link do święta Paschy i Przaśników.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
odezwij się